A bolognai horgászat - Halcatraz

A bolognai horgászat

Bolognai botos horgászatot, mint neve is mutatja Olaszországban fejlesztették ki, főleg a folyóvizek horgászatára. Alapvetően hasonlít a spicc, match és a rakósbotos horgászathoz.

A bolognai bot 4-9 méter hosszig lehet általában vásárolni. Legjellemzőbb hossza 6-8 méter. A spiccbothoz hasonlít a legjobban, mivel majdnem úgy is néz ki, csak fel van gyűrűzve és van rajta még egy békazáras orsótartó is. A nyele általában nincs beborítva semmivel. A Bolognai botos módszer úszós horgászatot takar. Viszonylag távol a folyóparttól akár 40 méter távolságban is lehet vezetni az úszót, meg lehet tartani az etetésen a horgot. A rakós botos horgászathoz  csak annyi köze van, hogy a parti kövezésen mikor horgászunk nem kell a bot hosszával megegyező zászlót hagynunk, mint a spiccbotos horgászatnál és persze ez is megkönnyíti a horogetetésen való tartását, akár a legnagyobb sodrásban is.

A legfontosabb követelmény a bolognai bottal kapcsolatban a súlya. Tehát meg találnunk erőnlétünk és pénztárcánknak megfelelő súlyú botot. Ennek méregetését jobb ha már vásárlás előtt, az üzletben elkezdjük. A megfelelő horog kiválasztása 0,16-0,12-es méretig lehetséges, érdemes előkötöttet vásárolni, mivel ezeket nehéz megkötni. Az előkészületek legnehezebb része az úszó kiválasztása, melyben senkinek nem lehet tanácsot adni, az adott folyó és az abban élő halak körülményeihez mérten kell kiválasztanunk a megfelelő eszközt.

Receptúra bolognai botos horgászathoz

  • 3 kg Maros Mix Seria ECO Hidegvízi keszeg
  • 1 kg Maros Mix Seria ECO Hidegvízi DévérSpecial
  • 2 kg Maros Mix SeriaAdditives lösz
  • 0,25 kg Maros Mix SeriaAdditives vegyes angolmorzsa
  • 0,5 kg Maros Mix SeriaAddtives vegyes süllyedő morzsa
  • 0,5 kg Maros Mix SeriaAdditives PV1 (a tapadás növelése miatt)
  • 1 flakon Maros Mix World ChampionDévérSpecial folyadék aroma
  • 1 kg Tubertini sóder

  

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A gilisztánál senki sem nagyobb rajongója a legyező horgászatnak.”
Patrick F. McManus
Ezt már olvasta? X
Kryston előkék különböző víz típusokhoz »
Like? :)