Horgásztúrák felszerelései - Halcatraz

Horgásztúrák felszerelései

Nyáron minden horgásznak több a szabadideje, így lehetőség nyílik több napos horgászatokra is. Ilyenkor a baráti társaságot is könnyebb a vízpart közelébe csalogatni ez által nem csak saját, hanem a lelkes újoncok hangulatáról, biztonságáról is gondoskodnunk kell.

horgásztúraTermészetesen a legfontosabb a horgászfelszerelésünket olyan állapotba hozni, hogy 2-3napos folyamatos horgászatot is kibírjon. Gondolnunk kell ilyenkor a megfelelő aprócikk (horgok, kapcsok, gubancgátlók, etetőkosarakak) mennyiségre. Érdemes otthon előre elkészíteni az etetőanyagot, mivel így sokkal költséghatékonyabbak lehetünk. Ha a boltban megvásárolt etetőanyag mellett döntünk, akkor inkább többet vegyünk, mint kevesebbet. A megmaradt etetőanyagot későbbi horgászataink során felhasználhatjuk, de ha idő előtt kifogynánk, az etetőanyagból lehet, hogy a közelben nem tudnánk utánpótláshoz jutni. Ellenőrizzük le az orsónkra felcsévélt damil minőségét és mennyiségét. Az általunk használt botokon kívül esetleg még egy pótbotot is vihetünk. Nem kifejezetten a saját botunk sérülése miatt. Esetleg, ha a társaink közül valakinek megjön a kedve a horgászathoz, akkor legyen egy erre alkalmas horgászkészség.

A kint töltött éjszakákhoz elengedhetetlen egy megbízható sátor. Nagyon fontos, hogy a sátor teljesen vízálló legyen, mert a hirtelen jött nyári záporok könnyen eláztathatják a rossz minőségű sátrakat. A szúnyogháló is előnyt jelent, mivel a vízparton általában jóval több szúnyog tanyázik. Ez nem azt jelenti, hogy rögtön a csúcskategóriás sátrak közül kell választanunk. A Carp Zoom és a Nevis középkategóriás sátrai megfizethető árban kiváló minőséget produkálnak. Aki viszont nem éri be a kisebb sátrakkal a FOX palettáján biztos megtalálja a számára megfelelő sátrat.

A megfelelő sátor kiválasztása után érdemes a horgászat kényelmére is időt szakítanunk. Rengeteg horgász szék, fotel, bojlis ágy van a piacon, de közülük csak igen kevés számít kényelmesnek. Egy napos horgászatnál megfelelhet akár a tó mellett elhelyezett padok is az ülésre, de ha több napról van szó érdemes beszereznünk egy kényelmes karfával ellátott horgászfotelt. A párnázásra is érdemes odafigyelni nagyon sokat javíthat a komfortérzeten. Az erős acélvázú esetleg állítható lábú horgászfotelek talán a legmegfelelőbbek erre a célra.

Mielőtt elindulnánk a horgászhelyre érdemes előtte érdeklődni, hogy lehet-e a területen tüzet rakni, és ha igen akkor vásárolható-e tűzifa. A különböző kullancs és szúnyogriasztó sprayket is erősen ajánlott magunkkal vinni, ha nem szeretnénk, hogy a szúnyogok belőlünk lakmározzanak. Esetleg ha hetekkel előre tudjuk a horgászat időpontját előnyös lehet B vitamint szednünk.

A nyári forróságokra való tekintettel a számunkra ideális naptej beszerezése elengedhetetlen. Sokszor nem is tűz annyira a nap, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az UV sugárzás ugyanúgy ér minket, ami könnyen leégéshez vezethet. Rengeteg márka közül választhatunk, de ami a legfontosabb a megfelelő faktorszám kiválasztása. Fehérebb bőrűeknek ajánlott a minél nagyobb faktorszámmal ellátott naptej használata.

A megfelelő felkészültség után, már csak egy dolgot nem szabad otthon hagynunk: A jó kedvünket :)

 

 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A horgászok és a halak hasonlóak. Mindketten bajba kerülhetnek, ha kinyitják a szájukat.”
Jimmy D. Moore
Ezt már olvasta? X
Shimano Stella »
Like? :)