Horgászkötések alkalmazás - Halcatraz

Horgászkötések alkalmazás

A jó horgász titka a kézügyességében rejlik. A csalik elhelyezése, az orsó feltekerése vagy épp a nagy hal kihúzásához erős, magabiztos kézre van szükség, ám egyik sem igényel akkora figyelmet, mint a horgászkötések helyes alkalmazása. Ha a tapasztaltabbaktól átvett eljárások, vagy a horgász suliban tanultak kevésnek bizonyulnak, íme itt egy remek alkalmazás a kötések használatáról.

Az ingyenesen használható program, részletességének köszönhetően senki számára nem fog csalódást okozni. A kötések mellett a csomók is hasonló fontossággal bírnak, ezért a program ezeknek az eljárásoknak a bemutatásában sem szűkölködik. Az alkalmazás természetesen magyar nyelvű, de angolul is elérhető Ultimate Fishing Knots néven. Egyetlen hátrányaként a reklámok „tolakodása” említhető meg, de könnyen átugorhatóak és nem olyan zavaróak, hogy elterelje a figyelmünket programban található alábbi részletes fejezetekről:

- Végfülek kötése - Orsódob kötések - Ütközõ csomók - Damilok toldása - Füles horgok kötése - Legyező (füles) horgok kötése
- Lapkás horgok kötése - Forgókapcsok, karabinerek kötése - Oldalfülek és oldalelőke - Oldalfülek II. - Előke végfülbe csatlakoztatása - Knotless knot
- Not-a-knot és a drop shot csomó - Palomar és Rapala csomó - Univerzális kötések: Rebeck, Kentauri, Pitzen - WF csomó - Csónakkikötő horgászcsomók I. - Csónakkikötő horgászcsomók II.

21A fejezeteken belül külön menüpontokat találhatunk a csomók és kötések illusztrációval ellátott leírásával. Az alap, jól bejáratott módszerek mellett külön figyelmet kapnak a jóval képzettebb horgászok számára kitalált, bonyolultabb eljárások, pl.: Clinch-csomó, Rapala kötés. Talán ezeknél a profi kötéseknél nem nyújt elég információt az alkalmazás, hiszen nehézségüket tekintve előzetes tapasztalatra van szükség.

google_play_button

Az alkalmazás memóriájába a legfrissebb tilalmakat és méretkorlátozásokat telepítették, így ha lemaradtunk a legutóbbi horgásztörvényekről, innen bátran tájékozódhatunk róluk. Bónuszként egy remek szonuláris naptár segítségével szerezhetünk tudomást fogási esélyeinkről, tekintetbe véve az adott területen található éghajlati viszonyokat és a fellelhető halfajtákat. 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A horgászbot olyan eszköz, amelynek egyik végén egy horog, a másikon egy bolond van.”
Samuel Johnson
Ezt már olvasta? X
Legyező Horgászat a telefonra »
Like? :)