Mátrix orsó, egyszerű, de nagyszerű - Halcatraz

Mátrix orsó, egyszerű, de nagyszerű

Az orsó megmásíthatatlanul is a horgászbot szíve és lelke egyaránt. Mondhatni a mazsola a kuglófban, a cseresznye a fagyi tetején vagy írásjel a mondat végén. Hiszen orsó nélkül nincs is horgászbot, nem igaz? Ez adja meg az értékét a botnak, ez az óramű precizitású szerkezet a pecabot ékessége, amit minden valamire való horgász nagy becsben tart.

A Matrix új orsója is ilyen, melyet az egyszerűség, ám mégis a tökéletesség jellemezhet.

Megérkezett a piacra az új Matrix orsó, a Reflex 4000-es. Az orsó rendkívül egyszerű tervezésű, viszont van egy-két különleges tulajdonsága, ami felkelthet a hozzáértők figyelmét.

Az egyik, az nem más, mint a dob, hiszen átmérője a szokásosnál jóval nagyobb.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon miért tervezték ilyenre a szakértők?! Pedig a válasz a vártnál is egyszerűbb. Ha például egy 2.7-3.6 kg szakítószilárdságú főzsinórral horgászunk, főként pontyra intenzíven telepített halastavakban, akkor a nagyobb átmérőjű orsó lehetővé teszi, hogy a vastagabb főzsinórok is könnyedén leperegjenek a dobról. Megkönnyítve és elkerülve ezzel az esetleges kellemetlenségeket, amelyek megvannak egy pillanat alatt, ha nem a megfelelő felszerelést használja.

GRL001a   Matrix Reflex 4000

A másik fontos tulajdonság, amit alkalmaztak a Reflex 4000-esen, az a felkapó kar elfordulását megakadályozó fék.

Hogy ez mit is jelent pontosan? Azt, hogy amikor elvégezzük a bedobást – általában a legtöbb orsó esetében- a felkapó kar az esetek többségében elmozdul. Viszont ennél az orsónál ez fixen marad. Ez annak köszönhető, hogy a tervezők beleépítettek egy féket (illetve fékező pöcköt), ami megakadályozza a rotor (és ezzel egy időben a felkapó kar) elfordulását. Így nem zavarja az ujjunkat, amikor azzal a zsinórt próbáljuk a dobon tartani bedobás előtt.Tehát, egy szó, mint száz, a felkapó kar mindig fix pozícióban marad, ennyire egyszerű.

Ebben az egyszerűségben rejlik a nagysága az orsónak. Az ára is elérhető minden fanatikus számára, hiszen ez a nagyszerű orsó, mindösszesen      29.900 Ft.  -ért megvásárolható a szaküzletekben. 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A horgászatról azt mondják, hogy olyan, mint a matematika. Soha sem lehet teljesen elsajátítani.”
Izaak Walton
Ezt már olvasta? X
Withy Pool »
Like? :)