Hozzávalók 4 főre:
A halhoz:
- 1 kg alaszkai tőkehalfilé (vagy bármilyen más hal)
- 4 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- só
- olaj
A burgonyasalátához:
- 1,5 kg burgonya
- 0,5 kg tejföl
- 0,2 kg majonéz
- 3 ek mustár
- 1 ek cukor
- 1 ek só
- csipet bors
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk, ízlés szerint kockára vagy karikára daraboljuk. Sós vízben megfőzzük.
- Amíg hűl a burgonya, elkészítjük a mártást. A hozzávalókat alaposan elkeverjük.
- Ha nagyjából kihűlt a burgonya, hozzákeverjük az öntetet, és hagyjuk tovább hűlni, esetleg hűtőbe tesszük.
- A halat előző nap kivesszük a fagyasztóból, és lassan kiolvasztjuk. Kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, és ízlés szerinti darabokra vágjuk, picit sózzuk.
- A lisztben alaposan elkeverjük a paprikát, beleforgatjuk a halszeleteket, és forró olajban pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Koncz Eszter