Elkészítés:
- A megmosott halat hőálló tálra teszem. Kifacsarom a citrom levét, és a felével meglocsolom a filéket.
- Megsózom, ráteszem a vajdarabkákat és ráöntöm a bort.
- Mikrohullámú sütőben lefedve (nem légmentesen!), 360W-nál kb. 7 percig párolom. Utána még 2 percig a készülékben hagyom.
- Géppel a legalacsonyabb fokozaton felverem a tojássárgáját a dijoni mustárral és a sóval. Lassan hozzáöntöm az olajat. Fehérborecettel, kissé összenyomott zöld borssal, 1-2 teáskanál citromlével, sóval és apróra vágott mentalevéllel ízesítem.
- Az ananászt a hosszanti tengelyénél félbevágom. Kivájom a gyümölcshúst és felkockázom.
- A kihűlt halat szétszedem kis darabkákra.
- Óvatosan belekeverem a halfalatkákat és az ananászt is az előkészített majonézbe.
- A kész salátát a két ananászhéjba töltöm, frissentartó fóliával letakarom. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
- Hidegen tálalom, mentalevelekkel díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Koncz Eszter