Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg pontyszelet
- 10 dkg tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió vegyesen
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- A sütéshez: 3 dl olaj
- A páchoz:
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 színes paprika
- 1 dl fehérborecet
- 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 babérlevél
- A tálaláshoz:
- 1 fej saláta
- 1 citrom
Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával.
A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Koncz Eszter