Magvakban sült pácolt ponty

Minden címke 302


Mutasd az összes cikket...

Mindig csikolta a fantáziám és ízlelőbimbóim a különböző magvak – szezámmag, tökmag, dió – ellenállhatatlan íze. Külön öröm volt, amikor valami új receptre bukkantam, amiben szerepel közülük legalább egy. Jelentem, megtaláltam a tökéletes ételt a hozzám hasonló magkedvelőknek, melyhez a ponty már csak ráadás! Lássuk! 

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 60 dkg pontyszelet
  • 10 dkg tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió vegyesen
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • A sütéshez: 3 dl olaj
  • A páchoz:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 színes paprika
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • A tálaláshoz:
  • 1 fej saláta
  • 1 citrom

 

Elkészítés:


A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával.



A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter