A burgonyát hámozzuk meg, és sós, vajas vízben pároljuk meg. A paprikákat mossuk meg, és 220 fokos sütőben 30 percet süssük addig, amíg a héjuk szinte elfeketedik. Ekkor azonnal tegyük őket zacskóba, zárjuk el, hogy a saját gőzében a héj fellazulhasson. Kb. 10 perc elteltével a paprika héja lehúzható. Távolítsuk el a magokat, és a paprika csumát is. Egy evőkanál olajon fonnyasszuk meg a szeletekre vágott shalottát, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott, sült paprikát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a sherryecetet, és az alaplevet, és pároljuk 1-2 percet. Végül turmixoljuk le az alapot selymesre.
A halat mossuk meg, távolítsuk el a nagyobb szálkákat, sózzuk, borsozzuk, kenjük át olíva olajjal. Majd forró serpenyőben, olívaolajon süssük meg. A bőrös oldalát kb. 3 percig, a másikat kb. 2 percig. Ha megsült, locsoljuk meg citromlével.
Az olajbogyó krémhez tegyünk minden hozzávalót egy aprítóba, és turmixoljuk pépesre. Egy evőkanál mandulalapot pirítsunk halványra. A megpárolt burgonyát tálalás előtt forgassuk át forró olíva olajon.
TIPP: Az olajbogyó krém mennyisége jóval több, mint amennyire az ételhez kell, de kisebb mennyiségben nem igen lehetne pépesíteni. A maradékot pirítósra kenve is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!