Nálunk a szószok valamiért kimaradtak a konyhából, az uborkát - mint olyant - is csak salátaként ismerem. Ennek ellenére (talán jó is egy kis változatosság) rábukkantam egy egyszerű, de annál finomabb receptre, amit tuti, hogy jómagam is elkészítek majd valamilyen alkalomra vagy egy átlagos hétköznapon. Ha friss és üde ízre vágynak, íme!
A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt borssal beszórjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és az előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, egy tlkában összekeverjük a joghurtot, mustárt és a reszelt uborkát. A halat kivesszük a sütőből, megkenjük a masszával, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Koncz Eszter