80 dkg halfilé
30 dkg bármilyen ehető gomba
2 db vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi curry-por
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 cs. zöldpetrezselyem
1 poharas tejföl
1 db tojás
1 db tojás
15 dkg finomliszt
3 dl felforralt, kihűtött tej
1 dl szódavíz v. kristályvíz
1 csapott teáskanál só
1 csipet kristálycukor
(kisütéshez olaj)
A hagymát apróra vágjuk, a halat csíkokra szeleteljük, a gombát húsdarálón ledaráljuk.
A hagymát a késhegynyi sóval wokban vagy serpenyőben olajon aranysárgára dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket: borsot, gyömbért, curryt, fűszerkeveréket, - és amikor megdinsztelődött, lazán belekeverjük a halat, ezután már csak 5 percig rázogatjuk, hogy a halcsíkok szépen egyben maradjanak.
A palacsintához való anyagokat turmixgéppel vagy bot mixerrel kikeverjük és fél órás pihentetés után olajjal bekent palacsintasütőben kisütjük. (11-13 db).
Amikor kihűlt a palacsinta, csíkokra vágjuk, felével kibélelünk egy jénai tálat vagy kisebb mély tepsit, ráhalmozzuk a gombás halat, majd a maradék palacsintát és az egészet beterítjük a tojással és apróra vágott petrezselyemmel elkevert tejföllel.
Alufóliával letakarva, sütőben 170 fokon 25 percig, majd a fóliát eltávolítva még 5 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Koncz Eszter