Almával párolt hal répás krumplipürével

Minden címke 302


Mutasd az összes cikket...

Kissé sok az összetevő így a névből kiindulva, azonban alapjában véve egy igazán különleges, ám de egyszerű étellel van dolgunk. Az alma lágy íze tökéletes párosítás a halhoz, a répa markánsabbja pedig a püréhez. Lássuk csak, miről is beszélek! 

Hozzávalók


  • 1 kg fagyasztott hekk filé (vagy egyéb halfilé)
  • 1 kg alma
  • 2 dl zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • 1 púpozott teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 dl citromlé
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál cukor
  • A krumplipüréhez:
  • 20 dkg répa reszelve
  • 1 csomag krumplipüré (por)
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipet szerecsendió

 

Elkészítés:


180 fokra előmelegítem a sütőt. Az almákat mosom-hámozom, durvára reszelem. Egy tálkában összekeverem a fahéjjal és a citromlével (így nem barnul meg), egy csipet sóval és a cukorral. A citromot alaposan megmosom és felszeletelem. A halszeleteket fagyott állapotban bedörzsölöm a citromkarikákkal, majd a sóval, végül megszórom őket pici rozmaringgal. Alufóliával kibélelem a tepsit, bekenem olajjal, majd rászórom a morzsa felét. Erre fektetem egymás mellé az előkészített halszeleteket, amelyek tetejére a maradék morzsa kerül. A halszeletek tetejére halmozom az almás-fahéjas masszát, majd 40-45 perc alatt készre párolom az egészet. Ez alatt elkészítem a krumplipürét: a reszelt répát vajon megpárolom, és a tasakon lévő utasítás szerint elkészített krumplipüréhez keverem. Tejföllel és szerecsendióval ízesítem. A párolt hal harmonikus íz elegyet alkot a fahéjas almával, annak ellenére, hogy sós ételekhez talán picit szokatlan fahéjat használni. Könnyű, finom vacsora.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Koncz Eszter