Az ecettel nincs mindenki kibékülve, azonban ne feledkezzünk meg arról, mennyire finommá tud tenni egy ételt. Én például imádom az ecetes salátákat, azonban a „Kedvencek” listámra ezennel gyöngybetűkkel írom fel az ecetes halat is. Nektek bejön?
Hozzávalók 10 főre
salátaléhez:
Elkészítés
1. A felszeletelt, besózott halat bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
2. Egy nagy jénai tálba a karikára felszeletelt hagymával váltakozva rétegezzük.
3. Jó ecetes-sós-cukros salátalevet készítünk és a szegfűborssal meg a babérlevéllel együtt felforraljuk.
4. A halat ezzel a forró lével leöntjük, és lefedve legalább egy napig érleljük.
A forró ecetes lé átjárja a halat, és ha több napig áll, akkor a benne lévő nagyon vékony szálkák "eltűnnek".
5. Friss fehérkenyérrel vagy ecetes burgonyasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Koncz Eszter