Szerintem az egyik legfinomabb húsú hal az afrikai harcsa, úgyhogy hoztam egy receptet, ami után biztos a család összes tagja megnyalja a 10 ujját!
Hozzávalók 4 főre
1 kg afrikai harcsa
3 ek őrölt rozmaring
1 citrom leve és héja
1 ek só
1 kk fehérbors
4 tojásfehérje
6 csapott ek étkezési keményítő
1 tk szójaszósz
napraforgó olaj a kisüléshez
Elkészítés
A harcsaszeleteket hideg sós vízben jól átmossuk, majd lecsöpögtetjük.
Egy magas tálba tesszük a halszeleteket, ráreszeljük a citrom héját, és rácsavarjuk a levét is. Megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a rozmaringgal. Félretesszük, és pihentetjük 2-3 órán át.
A tojásfehérjét felverjük egy habverővel, hozzákeverjük a keményítőt és a szójaszószt.
Fölteszünk a tűzhelyre egy serpenyőben kb. 4 dl olajat, és jó forróra hevítjük. Elővesszük a halszeleteket, belemártjuk őket a tésztába, és ropogósra sütjük.