A joghurtpácos, prézlis hal hasonlít a rántott halra, de jóval egyszerűbb elkészíteni. A kukoricás prézli nem más, mint kukoricás kenyérből készült morzsa, amely helyettesíthető zsemlemorzsával, vagy bármilyen kenyérmorzsával. A cukkiniből hasonló salátát készíthetünk, mint az uborkából, annyi különbséggel, hogy az öntetet melegen adjuk a vékonyra gyalult cukkinihez.
Hozzávalók 2 főre
A páchoz:
A panírhoz:
A cukkinisalátához:
Az öntethez:
elkészítés
A halszeleteket megszórjuk sóval.A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk.A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.)A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk.Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük.
Jó étvágyat hozzá!
Koncz Eszter