Valamiért én speciel annyira szeretem az olyan ételeket, amelyeket gyorsan el tudok készíteni, és amikből akár az ide-oda rohangálás közbe is fel tudok csípni egy-egy falatot. Egy kisdarab pirítós nyakig a krémbe. Ez pont egy ilyen finomság.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tonhalkonzervről leöntjük a levet, majd a turmixba öntjük. Rálocsoljuk a citrom levét, beledobjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a turmix-szal kicsit megkeverjük. Beledobjuk a masszába a 2 tojást és a 2 kockasajtot, majd újabb keverés. Belenyomjuk a majonézt, hozzáadunk 1-2 kiskanál mustárt (a dijoni a legjobb hozzá), a sót és a borsot, majd összefüggő masszává turmixoljuk. Ha kész, hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Sós kekszekkel tálaljuk.
Apropó!
Az ínyencebbek petrezselyemzöldje helyett készíthetik friss kaporral is. Nagyon finom vendégváró, amelyre biztosan mindeni szívesen lecsap.
Jó étvágyat hozzá!
Koncz Eszter