Tüskevár horgásztó - Halcatraz

Tüskevár horgásztó

Nyíregyháza külvárosában Sóstóhegyen található a Tüskevár horgásztó. A horgászok számára kellemes, nyugodt környezetben élvezhető, élményekben gazdag horgászatot nyújt.

A 7 hektár alapterületű tavon a fent említett nyugodt környezetben ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin és végül, de nem utolsósorban busa halfajtákra horgászhatunk.

Kocsival könnyen megközelíthető, parkolóhely biztosítva van. A tavon körbe lehet menni az autóval így nem kell gyalog cipelni felszerelésünket, majd a kipakolás után a parkolóba kell vinnünk autónkat. A nap végeztével ugyanúgy mehetünk kocsival a horgászhelyünkre, majd kifelé a recepciónál ellenőrzés céljából meg kell állnunk.

horgaszto2

A horgásztavon klubtagsági igazolványt és napijegyet is válthatunk. A napijegyet felnőttek és gyerekek számára is kiválthatjuk. A felnőtt jegy két botra, míg a gyerek egy botra szól. A horgásztó körül kijelölt horgászhelyek találhatóak, melyeket előre is lefoglalhatunk, viszont ha nem érünk oda a megadott időben, akkor más horgásznak adhatják a helyünket.

A nappali horgászat mellet mely reggel öt órától este nyolcig tart, lehetőség van az éjszakai horgászatra mely este nyolc órától reggel öt óráig tart.

hotel1A fogási naplóba rögzíteni kell a szákolást, ha a kifogott halat haza akarjuk vinni, amennyiben sporthorgász napijegyet váltunk, akkor a halat azonnal engedjük vissza. A horog miatt jelentősen megsérült halakat, valamint a csukát és a süllőt nem lehet visszaengedni. A méreten aluli halakat, viszont vissza kell  engedi. A nemes halak méretkorlátozásai a következők: ponty 35 cm, süllő 35 cm, csuka 40 cm, harcsa 55 cm, amur 45 cm, balin 40 cm.  Az etetés csak etetőkosárból történhet.

Távozáskor a recepciónál meg kell állnunk mérlegelés és ellenőrzés, továbbá a kifogott és elvinni kívánt halak megvásárlása céljából, melyet havi áron meg kell vennünk.

A halőrök biztosítják a horgászat rendjét, így természetesen joguk van ellenőrizni a horgászjegyet, a fogási naplót és a szák tartalmát. A zavartalan és nyugodt horgászat érdekében, bármilyen probléma felmerülése miatt nyugodtan forduljunk a halőrökhöz, mindenben a segítségünkre lesznek.

A tó körül szalonnasütő és bográcsozó helyek találhatóak, a gyerekek számára játszótér biztosított, a söröző teraszán pedig halk zene mellett pihenhetünk.

A horgászjegyeket készpénzzel és üdülési csekkel is megvehetjük.

A horgászjegyek ára:

  • nappali felnőtt napijegy: 2950 Ft (2 bot)
  • éjszakai: 3500 Ft
  • sporthorgászat jegy: 1600 Ft
  • gyerek jegy: 1600 (1 bot)

 

Több horgász szerint Magyarország egyik legigényesebb tava a Tüskevár horgásztó, és csak ajánlani tudják mindenkinek. Megéri meglátogatni, egy próbát megér, nem veszíthetünk semmit, csak gazdagodhatunk egy újabb tökéletes horgászat élményével. 

Ezt már olvasta? X
A Fox és az almárkái »
Like? :)