Maconkai-víztározó - Halcatraz

Maconkai-víztározó

65,4 hektáron elterülő horgászturisztikai hely, óriási halállomány és mintegy 901 millió forint kiadás fejlesztés céljából; mindez csak a Maconkai-víztározó lehet. A látogatottsága töretlen az 1999-es év óta, s ebben az évben indult meg a komplex fejlesztési folyamat. Egyéni és családi pihenést, és életre szóló élményeket kínál az ide látogatóknak. A Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) ezt tűzte ki célul.

nk196A terület völgyzárógátas dombvidéki víztározó és tórendszer, melynek átlagmélysége 2 m, mélyebb részeken elérheti az 5 métert is. Változó, jellemzően gyengén iszapos, a kotrott területeken homokos-sóderes. Nem akadós, de helyenként kagylópadok, kisebb tuskók, nádtorzsák előfordulnak. A parti sávban és a szigeteken gyékény és nád, helyenként tündérfátyol, kevés hínár és tavirózsa is megtalálható.

A vízben összesen 49 halfaj él, ebből horgászatilag jelentős fajok a következők: ponty, dévérkeszeg, ezüstkárász, küsz, karikakeszeg, csuka, compó, balin, bodorka, amur, harcsa, süllő, koi ponty, márna, tok, angolna, menyhal és pisztráng. Óriási rekordmennyiséget kifogtak már belőlük, így a telepítések folyamatosan történnek, havi ütemezéssel 12-15 fajból. Vannak azonban fajok, amiket egész évben tilosak elvinni. Közéjük tartozik például az aranyhal, a fekete amur, a kősüllő, a koi ponty, és a pisztrángsügér.

A fogható mennyiség 3 db nemes + 1 db compó, menyhal vagy busa + 5kg egyéb típusú hal.

Horgászidőszak

Az általános nappali horgászat során az év minden napján napkeltétől napnyugtáig, az általános éjszakain március 29-től november 3-ig, a hétközi éjszakain előzetes bejelentkezés alapján lehet, helyfoglalásos esetén pedig legalább 2 főre és 3 éjszakára adják ki a területet.

Van csónakhasználat az eredményesebb horgászat miatt,  melyet nyitástól délig vagy déltől zárásig lehet igénybe venni.

A napijegy 2900 forint.

Érdemes ellátogatni, mert az óriási terület óriási élményeket nyújt!

Ezt már olvasta? X
FOX Flatliner Ágy »
Like? :)