Tuskós horgásztó-Hajdúnánás - Halcatraz

Tuskós horgásztó-Hajdúnánás

A tó az ország észak-keleti részén, Debrecentől kb. 40 km-re fekszik, az M3 autópálya hajdúnánási lehajtója (203 km) közelében.

 

Tuskós horgásztóA hajdúnánási Tuskós horgásztó már több évtizedes múltra tekint vissza, éppen ezért jelentős őshal állománnyal rendelkezik. A tó különböző mélységekkel rendelkezik a közel 4 hektáros területen. Vannak egészen sekély, és majd 6 méter mély részei is. Azonban a tó átlag mélysége 3 méter. A vízfelületet különböző nagyságú szigetek törik meg, melyek igazán vadregényessé varázsolják az egész tavat.

 

Mint már korábban említettem rengeteg halfaj otthona a Tuskós tó. Legnagyobb mennyiségben tő-és tükörpontyot foghatunk ki, de ha amurra vagy kárászra vadásznánk, akkor se kell máshova mennünk. Találkozhatunk ragadozóhalakkal is, például süllővel vagy csukával. Ezek mellett számos keszegnek is otthont ad a tó,megtalálható a küsz, vörös szárnyú, nagyméretű bodorkák, compó és a dévérkeszeg is.

 

A tó területén szabadtéri főzési lehetőség biztosított, ezáltal talán még élvezetesebbé téve a horgászatot.

 

Nem utolsó szempont az sem, hogy a tó közelében található a Hajdúnánási Strandfürdő, amely egész napos szórakozási és pihenési lehetőséget biztosít a család nem horgászó tagjainak. A közelben szállás és étkezési lehetőség biztosított.

 

A napijegyet a horgászat megkezdése előtt, a tó bejáratánál, a halőrnél kell váltani.

Jegyárak:

·         Felnőtt: 1500 Ft

·         Ifjúsági (14 év alatt): 1000 Ft

·         Éjszakai felnőtt: 2500 Ft

·         Éjszakai ifjúsági: 2000 Ft

A napijegy ára csak a horgászat árát tartalmazza, a megtartani kívánt halat napi áron külön kell kifizetni a halőrnél.

 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ Valóban van valami a horgászatban, mely nyugalmat ad a léleknek.”
Washington Irving
Ezt már olvasta? X
Shimano Technium Invisitec »
Like? :)