Hogyan horgásszunk sügérre - Halcatraz

Hogyan horgásszunk sügérre

A legnehezebben kifogható halfajták közt élen járó a sügér, hiszen úgynevezett „járulék” hal, de ha sikerrel járunk, pompás lakomát csaphatunk belőle.

sügérA vizek kis farkasának is mondott ragadozó mindenütt előfordul, ahol a többi halfaj megél. De legjobban a csendes, növényzettel félig benőtt, kis öblöket szereti, ahonnan kirohanhat áldozatára.A sügérek személyében az egyik legfinomabb húsú hallal van dolgunk, épp ezért érdemes átnéznünk horgászati módszereit. Erre a fajtára különösen a gilisztával horgászók haragszanak, mert a várva várt kapitális pontyok, vagy dévérek helyett gyakran cibálják a damilt féltenyérnyi sügerecskék.

A csukához hasonló módszerekkel horgászunk erre a halra, a felszerelésünk valamelyest finomításra szorul, mivel a hal testtömege hazánkban max. 5 kg körül mozog.
Az úszós szerelékkel elsősorban vízinövényzettiszásaiban, illetve a nádfalak előtt horgászhatunk.A növényzet között a lefenekezett, a nyílt vízen pedig a szabadon úsztatott szereléket alkalmazhatjuk.A pergetős horgászata talán a legelterjedtebb, a wobleres és a gumihalas horgászat talán a legeredményesebb.Csaliként a legjobbak a körömnyi öklék, vagy a gyufaszálnyi küszök.

 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ Ha a horgászat összeegyeztethetetlen a munkáddal, hagyj fel a munkával.”
Alfred Miller
Ezt már olvasta? X
Shimano pergető botok »
Like? :)