Sikertörténet a Tisza-tó önszabályozó halászati hasznosítása - Halcatraz

Sikertörténet a Tisza-tó önszabályozó halászati hasznosítása

Fazekas Sándor szerint: a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. „néhány év alatt rendbe tette a horgászatot" Nem kevés oka volt ezt feltételezni, hiszen a Tisza-tó néhány év alatt bekövetkező fejlődése példaértékű.

Kezdjük azzal, hogy a mintegy három éve elindított fejlesztési rendszer részeként 2013-ban mintegy 100 000 horgásznapot regisztráltak és 10 828 esetben végeztek ellenőrzést, 63 esetben tártak fel hatósági eljárás megindítását igénylő szabálytalanságot. A jogsértések összességében 40 százalékkal csökkentek 2010 óta.

A Tisza-tó és környéke azonban nem csak emiatt egyre népszerűbb. Az új halgazdálkodási törvény értelmében a korábbinál szigorúbb feltételeket szabtak a horgászatnak, ösztönöz, hogy sportszerűen végezzük kedvenc hobbinkat, valamint új módszerek és eszközök terjesztését iselősegíti. 

A haltelepítés is új méreteket öltött; tavaly a társaság 400 000 előnevelt ragadozóhal-ivadékot, 10 000 kilogramm kétnyaras és 30 000 kilogramm háromnyaras, horogérett pontyot telepített a tározóba.

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ Miért mennek az emberek horgászni? Néhányan azt mondják halat fogni, ez nyilvánvalóan nem igaz.”
John Randolph
Ezt már olvasta? X
Barázdás csíkbogár »
Like? :)