Vajsav - Halcatraz

Vajsav

A vajsav már régóta ismert a horgászok körében. Elsősorban a bojlis horgászatnál terjedt el, de más módszereknél is igen hatékonynak bizonyult.

A vajsav (a vajsav vagy butánsav egy szerves vegyület, egy telített monokarbonsav) nélkülözhetetlen a bojlis horgászat során, hiszen használatával a legjobb minőségű bojlit kaphatjuk. Egy tömény koncentrátumról beszélünk, melynek rendkívül erős és átható savanyú szaga sokáig megmarad. Pár csepp elég a megfelelő hatás eléréséhez, akár az alapmixünkbe, akár közvetlenül a csalinkra tesszük. Ha olyan csalit használunk, melyet főznünk kell, akkor a vajsav egy édeskés utóízt kap, mely a pontyoknak igencsak kedvére van. 

800px-Butyric_acid_flat_structure

Édes és gyümölcsillatos adalékanyagokkal kombinálva nagyban megnöveljük a vajsav hatóerejét. Egész évben fokozhatjuk akármelyik csalink vonzerejét az előbbiek bevetésével. A vajsav hatásosságának köszönhetően már etetőkeverékek közt is találhatunk olyat, amely tartalmaz vajsavat. Ezen etetőkeverékek a melegedő vagy éppen meleg vizekben fejtik ki legjobban hatásukat.

Akár erjesztett kukoricánkat is felturbózhatjuk vele. A kukoricához adott vízbe 15 csepp/kg vajsavat adunk, melynek köszönhetően már egy hét múlva tökéletes erjesztett kukoricát kapunk. Az amur, a ponty és a nagyobb halak számára igen vonzó csalinak bizonyul.

Végezetül azt kell, hogy mondjam, hogy a vajsav egy bármikor bármilyen csalihoz bevethető adalékanyag, amely biztos sikert ígér számunkra.

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A menny egy kicsit zártabb, mint az otthonom melletti víz.”
Ismeretlen
Ezt már olvasta? X
Etetőhajók a horgászatban »
Like? :)