Nyíregyháza Sóstó-Zoo Ócenárium - Halcatraz

Nyíregyháza Sóstó-Zoo Ócenárium

A nyíregyházi állatpark 1974-es nyitása óta hallatlan népszerűségnek örvend, országunk egyik legjobb állatparkjaként tartják számon. A madárház, a trópusi ház, a sarkvidéki panoráma, vagy épp a mindig forgalmas parasztudvar mellett a látogatók az ócenáriumba látogatnak el legszívesebben. Nem is ok nélkül.

Az Ócenárium egyedi látványvilága egyedülálló jelenséggé avatja a nyíregyházi állatparkot, ezzel a magyar népszerűségi dobogó második helyére emelve, a budapesti állatpark után. Évről évre egyre több rajongót szerez, hiszen könnyed, mégis szemkápráztató szórakozást nyújt a családok számára.

A Zöld Piramis Ócenáriumba lépve észrevesszük, hogy az összes helység tudatosan felépített, precíz részekből áll, mely legfőbb erénye a fokozatosság. Puha tengerparti fövennyel és az azokon élő állatokkal találkozunk, majd egyre beljebb haladva jutunk el a sekély, majd a mélyvízi élőlényekig.

A Piramis olyan népszerű és mindenki által kedvelt halfajtákat tartalmaz, mint például a bohóchal, melyeknek 30 (!) különféle fajtáját csodálhatjuk meg. Nem kevesebb „választékban” tárulnak elénk a polipok, a császárhalak, vagy a murénák. A halak akváriumán könnyedén tájékozódhatunk a fajták jellemzőiről és a gyerekek számára is sok hasznos érdekességet olvashatunk a feltüntetett lábjegyzeteken. Az Ócenárium ezen területei nem csak az élővilág tekintetében nyújt látnivalót, fontos megemlítenünk a több mint 400 millió éves kövületeket is.

Az épület földalatti szintjén az Indiai Óceán élővilága jelenik meg. A közel 500.000 literes akváriumban lévő cápák, ráják, korallok csak a bátrabb látogatók számára ajánlott, megtekintésük szülői felügyelet mellett ajánlott.

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A horgászatról elmondható, olyan, mint a matematika, melyet sohasem lehet teljesen elsajátítani.”
Izaak Walton
Ezt már olvasta? X
Barátom, a hal »
Like? :)