Mikropelletek - Halcatraz

Mikropelletek

A mikropelletek a pontyok és óvatosabb keszegfélék horgászatánál van fontos szerepe. A mérete, íz kombinációi és magas fehérjetartalma vonzóvá teszi a halak szemében.

A mikropelletek a vízbe érkezve azonnal kifejtik felhősítő hatásukat, miközben kétszeresükre duzzadnak. Darabossá tehetjük az etetőkeverékünket, ha hozzáadunk pár marék mikropelletet, majd miután az etetőanyagunk feloldódik, a fokozatosan oldódó pellet megmarad ezzel is vonzóvá téve csalinkat.

expanders

Állóvízi horgászatnál a mikropelletek megduzzadva felkeltik a halak figyelmét. A pontyozásnál kedvelt piros szín a mikropelleteknél is megtalálható, és az óvatosabb példányoknál az oldódásnál keletkező felhő tökéletes búvóhelyként szolgál, így a halak könnyebben rákapnak a csalinkra.

rapide-pic-04A folyami horgászatnál, a pelletek belemennek a kisebb hajlatokba, így ott maradnak. A felületéről finom szemcsék válnak le, ezzel utat mutatva a halaknak a horgunk felé. Gyors sodrásnál is megül a fenéken.

 

Semmilyen előkészítést nem igényel, száraz állapotban szállítjuk a horgászhelyre. A vízbe kerülése során nem ad ki semmilyen hangot, mint például a csobbanás hangja, és így a félénkebb, hamar megriadó halakat sem riasztja el. Az előbbi tulajdonsága igen nagy előnyt jelent a sekély vízi horgászatnál.

A mikropellet kis méretének köszönhetően gyorsabban oldódásával, hamarabb magához vonzza a halakat. A mérete azt is lehetővé teszi, hogy magvakhoz, vagy darához keverve készítsünk egy különleges és csábító csalit.

 

A mikropelletek anyaga megegyezik a nagyobb pelletek összetevőivel. A gabonaőrleményekből, főképp kukoricából és búzából készült mikropelleteket a fehérjedúsítás érdekében halliszttel is szokták dúsítani.  Általában piros és sárga, esetleg vegyes színekben kaphatóak.

Összefoglalva a mikropelletek ideális csalinak bizonyulnak, a pontyok és a keszegek számára, de még az amurok kedvelt csemegéje is lehet. A pellettel való horgászat nagyban lerövidíti a csali készítés idejét, ezzel meghosszabbítva a horgászatunk idejét. 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A horgászok becsületesnek születnek, de túllépnek ezen.”
Ed Zern
Ezt már olvasta? X
A csonti »
Like? :)