Ha nincs hal, megteszi az ember is? - Halcatraz

Ha nincs hal, megteszi az ember is?

Mivel táplálkozik a hal? Jelen esetben egy nagyobb méretű édes vízi halra gondolok, mondjuk harcsára. A kérdésemre a válasz pedig az, hogy kisebb halakkal, moszatokkal, ilyesfélékkel. Legalábbis optimális esetben.

Egy valamire való horgász akkor zárja nyugodt szívvel a napot, ha büszkén eldicsekedhet azzal,hogy ő akasztotta horogra a legnagyobb halat. De mi van akkor, ha az a bizonyos hal akár egy embernél is nagyobb? Ebben az esetben komoly veszélyt jelenthet, és könnyedén átveheti az irányítást. Az áldozatnak tűnő félből, a halból, prédából pillanatok alatt véres támadó ​válhat.

Hazánkban sajnos nem ismeretlen a hal támadások fogalma, ám talán nincs mindenki tisztában a valós veszéllyel. Éppen ezért cikkemben egy olyan balesetet mutatok be, amely elrettentő példa lehet mindannyiunk számára.

Száz kilogramm, 2,2 méter, és hal ráadásul édes vízi, tehát a cápát és egyéb veszélyes tengeri élőlényeket egyből kilőhetjük. Ez az óriásira nőtt lény nem más, mint egy harcsa.

Győrtől nem messze, egy péri horgásztavon mondhatni katasztrófába fulladt egy osztrák férfi horgászata.

A harminchat éves tanár horgára akadt egy trófeának nevezhető zsákmány, egy óriási harcsa. Két óráig fárasztotta a bátor pecás, amikor úgy tűnt, végre feladta a préda. A horgász ekkor elindult, hogy saját kézzel húzza ki a mozdulatlanul fekvő állatot. De nem akárhogyan, hanem kesztyűt húzott és a zsinór mentén leereszkedett a három méter mélyen fekvő óriáshoz és megpróbálta felrángatni. Ekkor kezdődött a horrorfilmben helyt álló jelenet.

Lothar Potthoff nem járt sikerrel, ugyanis a harcsa megvadult. Így a horgász úgy döntött feladja, nehogy bajuk essék. Visszaindult a csónakhoz, és amikor már fél kézzel kapaszkodott benne, a feldühödött hal hátulról elragadta és lehúzta a víz alá. A hatalmas száj és a smirgliszerű fogak könnyedén megsebesítették Lothart, ám szerencsére az állat még időben elmenekült és nem okozott maradandó sérülést.

A bátor pecás mondhatni épségen ért partot, ahol kimerülve mesélte el az esetet a partról figyelő társainak.

Nagyon fontos, legfőképpen ilyen esetben, hogy ne egyedül induljunk útnak, hogy ha komolyabbra fordul a helyzet legyen kitől segítséget kérnünk, ami akár életmentő is lehet.

Szerencsére ez a történet egyelőre egyedülálló és nem mindennaposak az e féle támadások, ám ahogyan a mondás is tartja, jobb félni, mint megijedni.

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ Valóban van valami a horgászatban, mely nyugalmat ad a léleknek.”
Washington Irving
Ezt már olvasta? X
Érezni vagy nem érezni, törődni vagy nem törődni? »
Like? :)