Gyümölcs a horgászatban - Halcatraz

Gyümölcs a horgászatban

Nem csak mi szeretjük a gyümölcsöt, de a halak is odavannak érte. Az erőteljes aromák és a különleges keverékek igen csábítóan hatnak a kifogni kívánt halra. Sokszor elképzelhetetlen ízesítésű keverékeket kaphatunk az üzletekben, de ne riadjunk vissza, próbáljuk ki nyugodtan.

Mikor a gyümölcs szót meghalljuk, mindenkinek a saját lédús, édes vagy éppen fanyar ízű kedvencünk jut eszünkbe. Nem is gondolnánk, hogy a horgászatban is tudjuk hasznosítani. A sok elképesztő, sokszor meghökkentő csali mellet már nem is lepődünk meg az ilyesmin. A gyümölcsös aromák intenzív illata és édes íze miatt megbolondulnak a halak, melyek kora tavasztól késő őszig kiválóan használható.

summer-fruits1A legrégebbi és legnépszerűbb etetőkeverék az epres, mely az évek alatt már jól bevált. Erőteljes, érett eperhez hasonlító aromája már messziről odavonzza a halakat, még a félénkebb, óvatosabb, a békés példányokat is. A piros színezék már jól bevált a horgászatban, főleg a pontyok számára csalogató, ha viszont az epres aromát is hozzáadjuk, akkor nem csak a pontyok, de a keszegek is imádni fogjak.

Az erdei gyümölcsöket feldobhatjuk egy kis fűszerrel, igaz kicsit furán hangzik, de az egyszerre édes és fűszeres keverék ingerli a keszegeket és pontyokat egyaránt.

A málna hasonló az epres keverékhez, intenzív aromája a meleg és a hűvös vízben egyaránt kifejti hatását. A pontyok, a keszegek és a kárászok egyaránt kedvelik ezt a fajta ízesítést.

A szilvának kicsit édes, kicsit pálinkásan erjedt az aromája. A piros színezék hozzáadásával a ponty és a keszeg hamar rá lel, továbbá a folyóvízi horgászatban is igen hasznos lehet.

A kajszibarack mézédes ízéhez valamilyen fanyar aromát érdemes adni, mint például a citrom vagy a kivi. Az édes íz és az enyhe fanyar aroma összhatása a meleg vagy éppen a melegedő vízben jól működik. A pontyok és a kárászok nagyon szeretik ezt a fajta íz kombinációt.

Az ananász aromát már jó ideje használják ízesítéshez a horgászok. Az ananász jellegzetes aromája igen kedvelt a halak körében.  A kendermag hozzáadásával, akár őrlemény, akár főtt formában az ananász aroma hatása tovább növelhető. 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ Semmitől sem nő olyan gyorsan egy hal, mint attól, hogy kifogják.”
Ismeretlen
Ezt már olvasta? X
A Halak érzékszervei »
Like? :)