Vízszűrés tökéletesen - Halcatraz

Vízszűrés tökéletesen

Nap, mint nap azt halljuk, hogy milyen fontos, hogy elég vizet igyunk egy nap, főként, akkor, ha adunk valamit az egészségünkért. Ilyenkor azonban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon jó-e az, amit megiszunk, legyen szó csapvízről, ásványvízről, vagy bármilyen egyéb üdítőről.

Nemrégiben felkerült egy megdöbbentő videó az internetre, ami egy olyan apró szerkezetet mutat be, ami megszűri a Coca-Colat-t. A videóban szemmel láthatóan a kóla vízzé (vagyis inkább egy átlátszó folyadékká) változik, ahogy áthalad a szűrőberendezésen.

Igen sokkoló a látvány, elsőre jómagam is azt hittem, hogy valami trükk áll a dolog mögött, de ahogyan tovább kutakodtam a témában, rájöttem, hogy nem csalás, nem ámítás, a szerkentyű valóban kiszűri a vizet még a kólából is.

Ez a kis kütyü, egy NASA ihletésű szűrőberendezés, ami olyan kicsi, hogy szinte az ember tenyerében elfér, így bárhova könnyedén magunkkal lehet vinni, és hozzá tartozik még egy műanyag üveg is, aminek a szájához tökéletesen illeszkedik rendszer.

we-made-coca-cola-transparent-and-colorless-it-tastes-like-rocketnews24-10A cél az, hogy biztosítsák a friss, tiszta és egészséges folyadékot a fogyasztók számára.

De vajon tényleg lehetséges ez? Szó se róla, a videó valóban nagyon meggyőző, de nem lehetünk biztosak abban, hogy nem csupán szemfényvesztésnek lehettünk szemtanúi.

Ebből az indíttatásból, a rocketnews24.com úgy döntött, hogy maga teszteli le a látottakat, és győződik meg a teljes igazságról.

A meetingen, ahol tesztelték, ugyanazt a palackot hozta a gyártó, amely a videón is szerepel, a hitelesség kedvéért.

A tesztelő elmondása szerint csalódott a szűrőberendezésben, több ok miatt is. Az első, hogy a folyadék színe csak egy darabig maradt teljesen átlátszó, ugyanis ahogy tovább öntötte halvány barnás árnyalatú lett. Aztán megkóstolta, és jött a második csalódás, az íze, mint a cukros víznek.

A kísérletre az ÖKO website azt felelte, hogy a rendszer célja az, hogy kiszűrje a vizet a káros anyagoktól. Továbbá elmondták azt is, hogy ez a kis szerkezet három féle erősségben készült el.

  • Az első szűrő szén alapú, és célja, hogy csökkentse a csapvízben található klór mennyiségét.
  • A második opció több mint 400 apró pozitív töltésű pórus segítségével elektro-abszorpciós folyamatot hoz létre, hogy felfogja a káros anyagokat a rajta áthaladó vízből.
  • A harmadik pedig arra alkalmas, hogy nagy mennyiségű vizet szűrjön meg, szélsőséges környezetben. Ez viszont nem vásárolható meg kiskereskedelmi célból.
Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ Talán a horgászat nekem csak ürügy, hogy közel legyenek hozzám a folyók.”
Roderick Haig-Brown
Ezt már olvasta? X
Érezni vagy nem érezni, törődni vagy nem törődni? »
Like? :)