Ismét egy újítás, ismét egy FOX - Halcatraz

Ismét egy újítás, ismét egy FOX

Ismét egy újítás a FOX-tól. Lassan megszokottá válik, hogy ez a remek cég beütemezett rendszerességgel rukkol elő valami forradalminak mondható újítással a horgászok számára. Mostani cikkemben egy ZIG szereléket, egy zsinórbefordító rendszert mutatok be.

A FOX egyik konzulátusa, Rob Hughes egész évben búvárkodik, pontosabban novemberig. Ennek célja, hogy lencsevégre kapjon egy vízben élő lárvát, ami nagyon hasonlít az egyik, már meglévő zsinórbefordítóhoz.
Aztán, a kép sikeres elkészítése után a Fox néhány termékfejlesztő munkatársa nekilátott, hogy kifejlesszenek egy újabb terméket, ami tökéletes mása a lefotózott lárvának.

Egészen idáig, a piacon nem igazán találhattunk olyan terméket, ami a víz felszínére emelkedik, és ennyire természetes kinézettel rendelkezne.
Ez így egészen jól csengő ajánlatnak bizonyult, hiszen Mark Pitchrs rengeteget profitált abból, hogy a zsinórbefordítók felhasználásának területén ennyire mélyre ásta magát, és létrehozta a tökéletes mását a fent említett lárvának.

Viszont, ha már eddig eljutott, miért ne csinálna valami még ennél is jobbat, és így jutottunk el a ZIG aligna rendszerhez.

A cég rendszeres fogyasztói bizonyára egyből észrevették, hogy ezt a terméket a már meglévő zsinórbefordítónkból fejlesztették ki. Annyi különbséggel, hogy méretarányosan lekicsinyítették, és puhább gumit használtak az elkészítéséhez. A végére pedig, egy rögzítőhurkot szereltek fel, ami megkönnyíti a felszerelést és a használatot egyaránt.

Három színben kapható: piros, sárga és fekete. A termékek teljesen egyformák, csak a színük különbözik.
Együtt kaphatóak a hozzájuk színben illeszkedő habszivacs rudakkal.

Most pedig beszéljünk pár szóban a felszereléséről. Ajánlatos egy 8-as méretű, SSPP horgot használni. Ez egy viszonylag kis méretű horog, de a ZIG szerelésekhez tökéletesen használható, de természetesen ízlések és pofonok, bármilyen másik horoggal használható, amelyet Ön sokkal inkább előnyben részesít.
Csomózza meg a damilt, lehetőleg egy egyszerűbb csomóval, hogy ne legyenek fölösleges csavarok vagy csomók. Majd gyakorlatilag fűzze fel a ZIG alignerét a zsinórra.

CAC467-473-02  CAC467-473-03  CAC467-473-04  CAC467-473-05  CAC467-473-06  CAC467-473-09

Ez gyakorlatilag ugyan úgy működik, mint a már meglévő zsinórbefordítónk esetében. Amint kész, egyből áthatjuk, hogy egy nagyon kitűnő, kompakt horog-toldalékot sikerült kreálnunk. És ami még fontosabb, nézzük meg, hogy a horog mennyire szabadon van és milyen szép ívben nyitott. Nincs semmilyen fölösleges golyó, vagy bármi, ami csökkentené a horog nyitottságát és ezzel együtt a beakadási hatékonyságát is. A horog nyitottságát teljesen megtartottuk, így az sokkal jobban be tud akadni, ezáltal sokkal sikeresebbek lehetünk a horgászat során. Most már, csak a töltőszivacs maradt hátra. A csomagolásban mellékelt segéd tartozékkel könnyedén belehelyezhetjük a töltőszivacsot a ZIG aligner-be. Amint benne van, a szivacsot könnyedén formázhatja olyan alakúra, amilyenre éppen kedve tartja.

 ZIG aligner   CAC471-473  habszivacs

Amint azt korábban említettem, mind a ZIG aligner (1650 Ft.), mind a habszivacs (1190 Ft.) három színben kapható: feketében, sárgában és pirosban.

Csík Flóra

 

 

Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ A hal nem annyira zsákmányod, mint inkább a partnered.”
Arnold Gingrich
Ezt már olvasta? X
Horizon XT K »
Like? :)