Halsaláta ananásszal - Halcatraz

Halsaláta ananásszal

Így az ünnepek után én – személy szerint – a hátam közepére sem kívánom a nagyobbnál nagyobb húsokat. Jobban esik egy könnyebb főétel, vagy vacsorára egy laza saláta. Ezt ragadtam most meg, így egy pikáns ötletet teszek tálcára.

Hozzávalók 2 főre:
  • 400g vörös sügér v. más tengeri halfilé
  • 1 citrom
  • 20 g vaj
  • 1,25 dl száraz fehérbor
  • 1 tojássárga
  • fél tk dijoni mustár
  • 1-2 szem zöldbors
  • 8 ek olaj
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 friss ananász
  • 2 menta levél
      Elkészítés:
  1. A megmosott halat hőálló tálra teszem. Kifacsarom a citrom levét, és a felével meglocsolom a filéket.
  2. Megsózom, ráteszem a vajdarabkákat és ráöntöm a bort.
  3. Mikrohullámú sütőben lefedve (nem légmentesen!), 360W-nál kb. 7 percig párolom. Utána még 2 percig a készülékben hagyom.
  4. Géppel a legalacsonyabb fokozaton felverem a tojássárgáját a dijoni mustárral és a sóval. Lassan hozzáöntöm az olajat. Fehérborecettel, kissé összenyomott zöld borssal, 1-2 teáskanál citromlével, sóval és apróra vágott mentalevéllel ízesítem.
  5. Az ananászt a hosszanti tengelyénél félbevágom. Kivájom a gyümölcshúst és felkockázom.
  6. A kihűlt halat szétszedem kis darabkákra.
  7. Óvatosan belekeverem a halfalatkákat és az ananászt is az előkészített majonézbe.
  8. A kész salátát a két ananászhéjba töltöm, frissentartó fóliával letakarom. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
  9. Hidegen tálalom, mentalevelekkel díszítem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

   

Koncz Eszter

 
Szólj hozzá! Eddig hozzászólások:
„ Valóban van valami a horgászatban, mely nyugalmat ad a léleknek.”
Washington Irving
Ezt már olvasta? X
Harcsapaprikás túrós csuszával »
Like? :)